„Cokoliv děláte, dělejte upřímně, jako by to nebylo lidem, ale Pánu.“ Koloským 3:23

Umíš si představit národ bez vůdce, pracoviště bez šéfa nebo armádu bez generála? Nastal by zmatek. Struktura vytváří pořádek; bez ní neexistuje postup dopředu. Proto neparkuješ své auto v ložnici, ani nespíš v garáži. Nauč se respektovat ty, kteří nad tebou mají autoritu. Uznávej ty, kteří žijí déle než ty, protože mají bohatství poznání, naslouchej jim a dělej pokroky. Dokud se nenaučíš přijímat příkazy, nikdy nebudeš schopen je dávat.
Ježíš tomuto rozuměl. Byl Synem Boha. Věděl více, než kterákoliv jiná lidská bytost, přesto ctil vládní autoritu, která měla moc. Když se Ho farizeové zeptali na Jeho názor na placení daní, odpověděl: „Co je císařovo, odevzdejte císaři, a co je Boží, Bohu“ (Marek 12:17).
Říkáš slova pochybností o své vlastní organizaci? Snižuješ ty, kteří nad tebou mají autoritu? Teď s tím přestaň! Je pravda, že nejsou dokonalí. (Možná proto jsou schopni tolerovat tebe.) Pokud se stavíš proti každé instrukci, kterou dostaneš, nestěžuj si, až se lidé kolem tebe budou stavět proti tvým slovům a názorům. Zákon vzájemnosti říká, že pokud chceš, aby s tebou zacházeli s úctou, ty musíš ctít druhé. To zahrnuje ty, se kterými nesouhlasíš, nebo dokonce ty, které nemáš rád. Ježíš to tak dělal.
Modli se: „Otče, vím, že úcta k autoritě je vyučována ve Tvém Slově. Proto mi dnes připomínej, že můj úspěch závisí na mém postoji vůči těm, kteří jsou v postavení mých vedoucích. Věřím, že tak, jak já budu ctít je, tak Ty budeš ctít mě.“