„Jsme přece jeho dílo, v Kristu Ježíši stvořeni k tomu, abychom konali dobré skutky, které nám Bůh připravil.“ Efezským 2:10

Bůh měl plán pro tvůj život dříve, než ses narodil. Opravdu, proto tě přivedl na tento svět. Jeho cílem nebylo jednoduše tě udržovat „zaměstnaného“. On tě chce vidět, jak děláš práci, kterou pro tebe předem „připravil“. Usilovat o hodnotný cíl a tvrdě pracovat je chvályhodné, ale můžeš skončit jako hranatý kolík v kulaté díře – vynakládat čas a energii, aniž bys dosáhl cíle, který měl Bůh na mysli a který připravil pro tebe na míru. On chce, abys byl veden cílem, ne prací! Proto:
1) Požádej Ho, aby ti zjevil svou vůli. „Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu libí“ (Filipským 2:13). Bůh do tebe vloží touhy, které tě povedou k uskutečnění Jeho záměru. To není vrozené štěstí nebo nadpřirozená duchovnost, ale Bůh u kormidla, řídící tvou loď.
2) Očekávej, že budeš dělat více, než čeho jsi schopen. Aktivita řízená tebou samým je tebou omezena. Bohem řízená aktivita je neomezená. Bůh nás nikdy nepovolává k tomu, co umíme; volá nás k tomu, co umí On! „Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit…“ (Efezským 3:20). Naslouchej, jednej podle Jeho pobídek a všechny věci budou pro tebe možné.
3) Když je práce náročná, čerpej z Jeho trvale přítomné síly. Pavel říká: „Těžce pracuji, zápasím pomocí vší jeho síly, která ve mně tak mocně působí“ (Koloským 1:29, přel. z angl.). Kolik Boží síly je zapotřebí pro tvůj úkol? „Všechna Jeho síla.“ Úžasné! A ta ti je dnes k dispozici.