„Ponesou pak břímě lidu s tebou…“ 4. Mojžíšova 11:17

Možná jsi člověk s velkými vizemi, ale nebudeš úspěšný, dokud se nenaučíš inspirovat druhé svou vizí a předat jim ji. I když schopnost komunikovat je důležitá pro předání tvé vize druhým, vyžaduje to více než toto. Musíš mít důvěryhodnost a přesvědčení. Lidé přijmou podíl na tvé vizi pouze tehdy, pokud jsi jí zcela vydaný. Přesvědčit druhé o důležitosti své vize můžeš pouze tehdy, když ty sám jsi přesvědčen o její důležitosti. To vyžaduje správné sdělení vyjádřené správným poslem, řečené správným lidem ve správný čas a správným způsobem.
Psycholog a spisovatel Dr. Larry Crabb popisuje toto sblížení takto: „Vize, kterou předáváme druhým, a která se týká toho, kým a čím by se oni mohli stát, má moc tehdy, když odráží to, co duch už promluvil do jejich duší.“ Taková moc může přesvědčit lidi, aby se k tobě připojili v úsilí o naplnění tvé vize, a výrazně zvýší tvou šanci na úspěch.
V Bibli je zajímavá matematická dynamika, která konstatuje, že jeden člověk může přimět tisíc jiných k útěku, ale dva lidé mohou přimět deset tisíc k útěku (viz 5. Mojžíšova 32:30). Ano, Písmo učí o moci efektivního spolupůsobení. Když zapojíš správné lidi, plus Pánovo požehnání, dosáhneš větších věcí, než o jakých jsi kdy snil.