„Nemohu sám unést všechen tento lid, je to nad mé síly.“ 4. Mojžíšova 11:14

Jednoho dne řekl Mojžíš Bohu, že ten úkol je pro něj příliš velký. Proto Bůh řekl Mojžíšovi, aby našel sedmdesát mužů se schopností vést. Potom řekl: „…odeberu z Ducha, který je na tobě, a vložím jej na ně. Ponesou pak břímě lidu s tebou, neponeseš je už sám“ (4. Mojžíšova 11:17).
Pochop toto: nikdy nenaplníš svou vizi, pokud nejsi schopen nebo ochoten dovolit druhým, aby na ní měli podíl. Nemysli si, že když je tvá vize hodnotná, lidé se automaticky připojí, aby byli její součástí. Tak to nefunguje. Tatáž vize, která bude pro tebe požehnáním, tě může pohřbít, pokud se neobklopíš těmi správnými lidmi. Mojžíš řekl: „Nemohu sám unést všechen tento lid, je to nad mé síly. Když už se mnou chceš takto jednat, raději mě zabij…“ (4. Mojžíšova 11:14-15).
Nečekej, až budeš na pokraji nervového zhroucení nebo až se tvá rodina rozpadne, než vyhledáš pomoc.
Když Bůh někoho povolává, vždycky povolává i druhé, kteří by stáli s ním. Proto se začni dívat kolem sebe. Možná budeš potřebovat jednoho člověka, možná mnoho lidí. Opravdu, čím větší je tvá vize, tím větší musí být tvůj tým. Ale tady je dobrá zpráva: velikost tvé vize určuje velikost lidí, kteří k ní budou přivedeni. Pokud máš velkou vizi, pak máš ještě větší možnost získat spolehlivé lidi, kteří ti pomohou. Potřebuješ se s nimi spojit, pozvat je, přenést na ně svou vizi a pak jim dát volnost.