„Zajeď na hlubinu a spusťte své sítě k lovu!“ Lukáš 5:4

Mezi koníčky Dr. Roberta Schullera patří chování ryb koi. Když se ho zeptali, proč některé hodně narostou, zatímco jiné zůstanou malé, odpověděl: „Když ryba koi žije v malé nádrži, nikdy nenaroste delší než pět až osm centimetrů. Ve větším rybníku mohou narůst do délky dvaceti pěti centimetrů – v rybnících, jako je ten můj, narostou do délky čtyřiceti pěti centimetrů – ale pokud žijí v obrovském jezeře, kde mohou plavat a protahovat se, mohou narůst do délky až jednoho metru. Velikost rybníka určuje velikost ryb. Podobně platí, že malé myšlenky v omezených myslích vedou k omezeným výsledkům. Ale malé nápady přijaté neomezenou myslí vedou k obrovským výsledkům.“
Ježíš řekl: „Podle vaší víry se vám staň“ (Matouš 9:29). Velikost tvé víry a tvé vize určují výsledek tvé myšlenky. Edison musel nainstalovat zadarmo elektrická světla v budově kanceláří, než se na ně někdo přišel podívat. První vynalezený šicí stroj byl zničen rozvášněným davem ve Francii. Morse čekal deset let, než svět projevil jakýkoliv zájem o jeho telegraf. A když bylo vynalezeno cestování po železnici, lidé si z toho dělali legraci, protože mnozí věřili, že cestování rychlostí třicet mil za hodinu zastaví krevní oběh v lidském těle.
Ronald E. Osborn řekl: „Podnikni něco nebezpečného; bude to pro tebe dobré. Dokud nezkusíš něco, co přesahuje to, co jsi už mistrovsky zvládl, nikdy nevyrosteš.“ Dosáhneš přímo úměrně k tomu, o co se pokoušíš, proto Ježíš řekl učedníkům: „Zajeď na hlubinu…“ (Lukáš 5:4)