„Buď zdráv, můj bratře!“ 2. Samuelova 20:9, přel. z angl.

Nikdy nezapomeň na zákon setby a sklizně. Bůh dal do pohybu určité zákony a ty se nikdy nemění. Jeden z nich je zákon přitažlivosti. Další z nich je zákon setby a sklizně. „Setba i žeň a chlad i žár, léto i zima a den i noc nikdy nepřestanou po všechny dny země“ (1. Mojžíšova 8:22). Tento zákon funguje záporně i kladně. Když zaséváš dobré věci, budeš sklízet dobré věci; když zaséváš špatné věci, budeš sklízet špatné věci.
Zamysli se nad rodičovstvím. Élí, nejvyšší kněz, byl povolán nejen k tomu, aby byl vzorem pro národ, ale také pro své dva syny. Možná byl velmi úspěšný ve službě, ale vážně selhal na domácí frontě. Jeho synové, kteří byli také kněží, se obohacovali braním úplatků. Dokonce spali se ženami v chrámových nádvořích. Celkem šokující, že? Co řekl Bůh? „…jeho dům odsuzuji navěky pro nepravost, o které věděl: Jeho synové přivolávají na sebe zlořečení, on však proti nim nezakročil“ (1. Samuelova 3:13). Následně byli Élího synové zabiti rukama svých nepřátel a když se ta zpráva dostala k Élímu, padl mrtev. Takto zákon sklizně funguje záporně.
Ale díky Bohu funguje také kladně. Pavel o tom píše: „Víte, že Pán odmění každého, kdo něco dobrého učiní…“ (Efezským 6:8). Řekneš: „Co to znamená?“ To znamená, že cokoliv dobrého uděláš pro druhé, Bůh způsobí, že se to stane tobě. Takže ať už je to úsměv, modlitba, dárek nebo pomocná ruka, začni zasévat dobrá semena a budeš sklízet požehnání.