„Když jeho dílo vydrží, dostane odměnu.“ 1. Korintským 3:14

Přečti si tato tři místa z Písma:
1) „…dílo každého vyjde najevo. Ukáže je onen den, neboť se zjeví v ohni; a oheň vyzkouší, jaké je dílo každého člověka. Když jeho dílo vydrží, dostane odměnu. Když mu dílo shoří, utrpí škodu…“ (1. Korintským 3:13-15).
2) „…není nikoho, kdo opustil dům nebo bratry nebo sestry nebo matku nebo otce nebo děti nebo pole pro mne a pro evangelium, aby nyní v tomto čase, nedostal spolu s pronásledováním stokrát více…“ (Marek 10:29-30).
3) „Ale dáváš-li hostinu, pozvi chudé, zmrzačené, chromé a slepé. Blaze tobě, neboť nemají, čím ti odplatit; ale bude ti odplaceno při vzkříšení spravedlivých“ (Lukáš 14:13-14).
Písmo jasně učí, že Bůh zaznamenává tvé skutky a odměňuje tě podle nich. Některé odměny dostaneš v tomto životě, některé dostaneš v tom příštím. Pokud to nepochopíš, přistihneš se, jak říkáš: „Sloužil jsem Bohu věrně, tak proč stále zápasím? Všiml si Bůh a zajímá se?“ Ano, Bůh si všímá a zajímá se. Ale neslibuje, že práce, kterou pro Něj nyní děláš, bude vždy ihned následována Jeho odměnou. Mnohé z odměn, které Bůh pro nás má, jsou tak úžasné, že bude trvat věčnost ocenit je a užít si jich. Ježíš řekl: „Kdokoli vám podá číši vody, protože jste Kristovi, amen, pravím vám, nepřijde o svou odměnu“ (Marek 9:41). Žádný skutek nebude Bohem přehlédnut ani nezůstane neodměněn – dokonce číše studené vody nebo modlitba uprostřed noci.