„Když jeho dílo vydrží, dostane odměnu.“ 1. Korintským 3:14

Jak bude Bůh hodnotit a jak odmění to, co jsi pro Něj udělal během svého života zde na zemi? Je to založeno na třech testech:
1) Test vztahu. Život, který Bůh odměňuje, není život výkonu odděleného od vztahu s Ním. Ježíš poukázal na to, že pokud nezůstáváš v Něm a neposloucháš Jeho přikázání, neponeseš pro Něj ovoce (viz Jan 15:5). Pochválil církev v Efezu za jejich dobré skutky a potom se na ně obořil a obvinil je z toho, že nesetrvali v živé lásce k Němu: „Vím o tvých skutcích, o tvém úsilí i tvé vytrvalosti… Ale to mám proti tobě, že už nemáš takovou lásku jako na počátku“ (Zjevení 2:2-4).
2) Test motivace. Ježíš řekl farizeům: „Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích“ (Matouš 6:1). Všimni si slov „před lidmi jim na odiv“. Jaké by měly být naše motivy? Sloužit Bohu a přinášet Mu chválu! Dokonce to můžeme dělat tak jednoduchými věcmi jako jsou jídlo a pití (viz 1. Korintským 10:31). Na druhé straně tvé nejnábožnější skutky jsou bezcenné, pokud tvým motivem je posílit své vlastní „ego“ a své dobré jméno.
3) Test lásky. Kristus řekl: „Ale milujte své nepřátele; čiňte dobře, půjčujte a nic nečekejte zpět. A vaše odměna bude hojná…“ (Lukáš 6:35). Když přijde na dobré skutky, „proč“ je vždy důležitější než „co“. Bible říká: „Mějte se na pozoru, abyste nepřišli o to, na čem jste pracovali, ale abyste dostali plnou odměnu“ (2. Janova 8).
Proto uchovávej své srdce čisté a své motivy správné!