„…žádný, kdo mluví z Ducha Božího…nemůže říci : ,Ježíš je Pán,‘ leč v Duchu svatém.“ 1. Korintským 12:3

Učinit Ježíše „Pánem“ svého života znamená, že musí mít první i poslední slovo ve všech věcech, které se tě týkají. To znamená, že jsi povolán k tomu, abys s Ním chodil, aby ses osvědčil jako hodnotný pro Něj, abys Mu dělal radost a dělal to, co On chce, tehdy, když to On chce, a způsobem, jakým On chce, abys to udělal. Zde jsou tři úžasné výhody, které souvisejí s tím, že posadíš Ježíše „za volant“ svého života a učiníš Ho „Pánem“:
1) Když nevíš, co říci, On ti řekne. „Panovník Hospodin dal mi jazyk učedníků, abych uměl zemdleného podpírat slovem. On mě probouzí každého jitra, probouzí mi uši, abych slyšel jako učedníci. Panovník Hospodin mi otevřel uši a já nevzdoruji ani neuhýbám nazpět“ (Izaiáš 50:4-5).
2) Když se neumíš bránit, On za tebe bude bojovat. „Hospodin je záštita mého života, z koho bych měl strach? Když se na mě vrhli zlovolníci…sami klopýtli a padli. Kdyby se proti mně položilo vojsko, mé srdce nepocítí bázeň, kdyby proti mně i bitva vzplála, přece budu doufat“ (Žalm 27:1-3).
3) Když ti břemeno připadá příliš těžké, On Ho za tebe ponese. „Na Hospodina slož svoji starost, postará se o tebe a nedopustí, aby se kdy spravedlivý zhroutil“ (Žalm 55:23).
A tyto tři výhody jsou tvé, když Ježíše učiníš „Pánem“ každé oblasti svého života.