„Plnit, Bože můj, tvou vůli je mým přáním…“ Žalm 40:9

K tomu, aby sis udržel svou vizi živou a našel naplnění při snaze o její dosažení, musíš sám sobě dovolit snít. Bůh dal Josefovi dva sny: v prvním se jiné snopy klaněly těm jeho; ve druhém se jiné hvězdy klaněly těm jeho. Všimni si, že snil postupně výš, od snopů ke hvězdám.
Kreativnější lidé intuitivně rozumějí důležitosti snění jako procesu inspirace, motivace a naplnění. Georgie Lucas, tvůrce a producent filmu Star Wars (Hvězdné války) říká, že jedna věc, která udržovala jeho a jeho kolegy v chodu v obtížných dobách, byla tato: „Vždycky jsme snili o tom, jak to bude.“ Pokud nejsi přirozeně tvořivý člověk, pak se musíš naučit, jak nepřestávat snít. A když to můžeš dělat se smyslem pro humor, tak to nebolí.
Existuje příběh o studentovi, který jel na kole do areálu univerzity. Na jeho tričku byl nápis: „Budu Mercedes.“ To byl někdo, kdo se naučil nepřestávat snít!
Andrew Carnegie, který byl křesťanským dobrodincem na začátku 20. století, řekl: „Jestliže chceš být šťastný, stanov si cíl, který bude přikazovat tvým myšlenkám, bude uvolňovat tvou energii a bude inspirovat tvou naději.“ Jinými slovy – udržuj svou vizi při životě a ona bude udržovat při životě tebe.
Když David řekl: „Plnit, Bože můj, tvou vůli je mým přáním…“ (Žalm 40:9), jednoduše tím myslel, že najdeš své nejvyšší naplnění v dělání toho, k čemu tě Bůh na této zemi povolal.