„David se opět doptával Boha…“ 1 . Paralipomenon 14:14

Bible říká: „David se opět doptával Boha. Bůh mu odpověděl: ,… Jakmile uslyšíš v korunách balzámovníků šelest kroků, vyrazíš do boje, neboť Bůh vyjde před tebou…‘ David vykonal, co mu Bůh přikázal. Pobili tábor Pelištejců…“ (1. Paralipomenon 14:14-16). Všimni si v tomto příběhu tří věcí:
1) David se odmítl pohnout z místa, dokud o tom nepromluvil s Pánem. Všimni si slov „David se opět doptával Boha“. Nebylo to něco, co dělal příležitostně nebo v obdobích krize, bylo to něco, co dělal pravidelně.
2) David čekal, dokud neuslyšel určitý zvuk: „…v krounách balzámovníků šelest kroků…“ (1. Paralipomenon 14:14). Znáš Boha dost dobře na to, abys poznal zvuk Jeho hlasu? Když to budeš zkoušet, tak ho časem poznáš. „Vy však máte pomazání od Svatého a znáte všechno“ (1. Janova 2:20, přel. z angl.). Nejenže budeš vědět, co Bůh chce, abys udělal, On v tobě vytvoří touhu to dělat. „Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí“ (Filipským 2:13).
3) David šel a věděl, že Bůh jde před ním, aby jednal s každou překážkou, která mu stojí v cestě. Bible říká: „Má-li kdo z vás nedostatek moudrosti, ať prosí Boha, který dává všem bez výhrad a bez výčitek…“ (Jakub 1:5). Moudrost je schopnost používat poznání tak, aby byly úspěšně zvládnuty životní problémy. Můžeš získat poznání z knih a ve školách, ale tato moudrost je dar od Boha.
Nechoď, dokud nemáš odpověď!