„Plnit, Bože můj, tvou vůli je mým přáním…“ Žalm 40:9

Často, když začínáme, sníme o tom, že budeme dělat velké věci, které změní svět, a myšlenka na to, že se do nich pustíme, nám nahání strach. Existuje ještě další důvod, proč začít malými věcmi. Nepokoušej se pomáhat každému, pomáhej jen někomu! Dělej to a časem možná zjistíš, že žiješ tak, jak to popsal František z Assisi, když řekl: „Začni dělat to, co je nutné; potom dělej to, co je možné, a najednou budeš dělat nemožné.“ I kdyby ses nikdy nedostal k dělání velkých věcí, můžeš najít velké naplnění v dělání správných věcí. Žádný laskavý skutek není tak malý, aby nestál za to, abychom ho vykonali.
Jeden vedoucí píše: „Když jsem začal s touhou posilovat důležitost druhých, málo jsem si uvědomoval, že to posílí i mou důležitost! Teď chápu. Neměli bychom nic přijímat, aniž bychom dávali, a nemůžeme nic dát, aniž bychom přijímali.“ Pravda je taková, že tvá vize není hodna tvého života, pokud není požehnáním pro druhé.
Prezident Woodrow Wilson prohlásil: „Nejsi zde pouze proto, aby sis zajistil živobytí. Jsi zde kvůli tomu, abys uschopnil tento svět žít bohatě, s větší vizí, s jemnějším duchem naděje a úspěchu. Jsi tady proto, abys obohatil svět, a ochudíš se, když na tuto věc zapomeneš.“
Staré požehnání ze Středního východu říká: „Když ses narodil, plakal jsi a svět se radoval. Žij svůj život tak, aby až zemřeš, svět plakal a ty ses radoval.“ A to se jistě stane, když budeš žít podle duchovní pravdy: „Plnit, Bože můj, tvou vůli je mým přáním…“ (Žalm 40:9).