„Chci ti oznámit veliké a nedostupné věci, které neznáš.“ Jeremiáš 33:3

V těžkých časech máme sklon zmenšovat naše očekávání. Výsledkem je, že se spokojíme s něčím menším, než Bůh chce. Bible se ptá: „Je to snad pro Hospodina nějaký div?“ (1. Mojžíšova 18:14). Odpověď je snadná: „Ne!“ Ale to, co uděláš následně, dokáže, zda tomu ve skutečnosti věříš.
Ježíš řekl: „Když to víte, blaze vám, když to také činíte“ (Jan 13:17). Abys chodil v Božím požehnání každý den, musíš dělat to, co ti On řekne. A On ti může říci, abys něco udělal jinak! Problém spočívá v tom, že lpíme na metodách, které fungovaly v minulosti, a stále se k nim vracíme. Ale když se vždycky spoléháš na to, co je známé, omezuješ Boha. On je mnohem větší než kterákoliv dokázaná metoda a nikdy není předvídatelný. Jeho Slovo říká: „Volej ke mně a odpovím ti. Chci ti oznámit veliké a nedostupné věci, které neznáš“ (Jeremiáš 33:3).
Překlad z „Living Bible“ říká: „Řeknu ti některá pozoruhodná tajemství o tom, co se stane.“ Jaká nabídka! Když Bůh rozhodl, že Mojžíš vyvede děti Izraele ven z Egypta, Mojžíš nikdy nezpochybňoval Boží schopnost, pouze zpochybňoval skutečnost, zda to Bůh může udělat skrze něj. Jaká byla Boží odpověď, když si Mojžíš stěžoval, že není pohotový řečník? „Nyní jdi, já sám budu s tvými ústy a budu tě učit, co máš mluvit!“ (2. Mojžíšova 4:12). Bůh není posílen ani tvou silou, ani není nesmělý kvůli tvým zápasům. Je toho více, co chce dělat skrze tebe, než co jsi doposud zažil. Proto od Boha očekávej mnoho a reaguj ve víře na cokoliv, co ti řekne.