„Dal jsem jí čas k pokání, ale ona se nechce odvrátit…“ Zjevení 2:21

Pavel řekl církvi v Efezu: „Víte, že jsem vám nezamlčel nic, co by vám bylo k prospěchu…“ (Skutky 20:20). Chirurg ti zachrání život vyříznutím toho, co tě ohrožuje, a to samé s námi dělá Boží Slovo. Jedno z Kristových varování církvi v Thyatirech bylo: „Dal jsem jí čas k pokání, ale ona se nechce odvrátit od svého smilstva. Hle, sešlu na ni nemoc a do velikého soužení uvrhnu ty, kdo s ní cizoloží, jestliže se od jejích činů neodvrátí“ (Zjevení 2:21-22).
Když to vypadá, že přepadneš přes okraj útesu, někdo, kdo tě skutečně miluje, se pokusí tě zastavit. A nikdo tě nemiluje tak jako Pán! Ale nemůžeš stále ignorovat Jeho varování. Otec přivítal marnotratného syna zpět doma, nicméně syn přišel o celé rodinné dědictví. Každý den svého života pokládáš cihlu na nějaké místo. Co stavíš? Jednoho dne budeš stát před Kristovou soudní stolicí.
Pavel to popisuje takto: „…dílo každého vyjde najevo. Ukáže je onen den, neboť se zjeví v ohni; a oheň vyzkouší, jaké je dílo každého člověka. Když jeho dílo vydrží, dostane odměnu. Když mu dílo shoří, utrpí škodu; sám bude sice zachráněn, ale projde ohněm“ (1. Korintským 3:13-15). Tvoji přátelé si možná mohou myslet, že tvoje neposlušnost není dost vážná. Ale Bůh, který zná rozsah tvé konečné ztráty, se ti postaví „tváří v tvář“ a řekne, že máš činit pokání, dokud je ještě čas. Pokud dnes k tobě mluví o určitém problému, naslouchej Mu! Poslechni Ho!