„Běžte tak, abyste ji (cenu) získali!“ 1. Korintským 9:24

William Arthur Ward napsal: „Věř, zatímco ostatní pochybují. Plánuj, zatímco ostatní si hrají. Rozhodni se, zatímco ostatní to oddalují. Připravuj se, zatímco ostatní sní. Začni, zatímco ostatní otálejí. Pracuj, zatímco ostatní si jen přejí. Šetři, zatímco ostatní plýtvají. Naslouchej, zatímco ostatní mluví. Usmívej se, zatímco ostatní se mračí. Vytrvej, zatímco ostatní to vzdávají.“ Abys zvítězil v životě, potřebuješ tři věci:
1) Musíš začít. To může vypadat samozřejmě, ale mnozí z nás uvázneme ve startovních blocích a čekáme na něco, co nás bude aktivovat k pohybu. K čemu tě Bůh povolal a k čemu tě vybavil? Vykroč, udělej to a On tě zmocní!
2) Musíš do toho dát sebe celého. Potápěči při svých soutěžích nešetří své síly na své poslední potopení. Soustředí se na každé jednotlivé potopení a tak zvyšují svou šanci na zlatou medaili. Nespokoj se s průměrností v jakémkoliv stádiu svého života (viz Filipským 3:14).
3) Nikdy to nesmíš vzdát. Na olympijských hrách v roce 1992 Derek Redmond z Velké Británie závodil v běhu na čtyři sta metrů, když si natrhl podkolenní šlachu a upadl. Zatímco ostatní běžci utíkali kolem něj, on se pokoušel postavit se na nohy. Jeho otec, jehož tváře byly pokryty slzami, najednou vyběhl z tribuny, aby mu pomohl. Pomalu, s bolestí, prošli zbytek trati a přešli cílovou čáru, zatímco stadion v Barceloně propukl v burácivý potlesk. Redmond nezískal medaili, ale získal něco mnohem důležitějšího – úctu světa.
Bible říká: „Běžte tak, abyste ji (cenu) získali!“ (1. Korintským 9:24).