„Kdo zůstává ve mně a já v něm, ten nese hojné ovoce…“ Jan 15:5

Ježíš řekl: „…já jsem vyvolil vás a ustanovil jsem vás, abyste šli a nesli ovoce a vaše ovoce aby zůstalo…“ (Jan 15:16). Bůh má pro nás dva cíle: větší úspěch a dědictví úspěchu. A On udělá cokoliv, aby jich dosáhl.
Právě když jsme spokojeni s určitou úrovní úspěchu, vezme Bůh velké nůžky a začne prostříhávat některé věci, které bychom si raději ponechali. Problém je v tom, že nám stačí míň, než kolik chce Bůh. Když Ježíš řekl: „Beze mne nemůžete činit nic,“ učil nás, že když jsme obklopeni požadavky, potřebami a časovými rozvrhy druhých, můžeme se duchovně vyčerpat. A když se to stane, začneme jednat v síle těla.
Andrew Murray napsal: „Nezaměňuj práci a ovoce. Může existovat velká část práce pro Krista, která není ovocem nebeské vinné révy.“ Ježíš chce, aby „ovoce zůstalo“ (viz Jan 15:16). Chce trvalý úspěch!
Rodiči, Bůh ti nedal děti, abys je ponechal nepříteli. Pavel řekl, že víru, kterou viděl u Timotea, nejdříve viděl u jeho matky a babičky, a obě byly provdané za nevěřící muže. Jak to dělaly? Zůstávaly spojeny s vinnou révou a prospívaly v nepřátelském prostředí.
Podnikateli, Bůh nechce, aby ses spokojil s pozemským úspěchem; záměrem Jeho požehnání je, abys pomáhal rozšiřovat Jeho království. Neexistuje nedostatek zdrojů; Bůh pouze potřebuje lidi, kterým může svěřit úkol. Proto se modli: „Pane, učiň mě úspěšným a dej mi úspěch, který bude trvalý.“