„…zasnoubím si tě věrností a poznáš Hospodina.“ Ozeáš 2:22

Můžeš být milován mnohými, ale hluboko uvnitř budeš strádat a budeš se cítit nechráněný, dokud nepochopíš, co si o tobě myslí Bůh. Bible říká:
1) Bůh chce, abys byl šťastný. „Miloval jsem tě odvěkou láskou, proto jsem ti tak trpělivě prokazoval milosrdenství. Znovu tě zbuduji…vyjdeš k tanci s těmi, kdo se smějí“ (Jeremiáš 31:3-4).
2) Bůh tě nikdy neopustí. „Vždyť Bůh řekl: ‚Nikdy tě neopustím a nikdy se tě nezřeknu‘“ (Židům 13:5). Řekneš: „Ale co moje selhání a nedostatky?“ Boha na tobě nic nepřekvapí a nic nezmění Jeho názor na tebe. Je ti zcela věrný. „Jsme-li nevěrní, on zůstává věrný, neboť nemůže zapřít sám sebe“ (2. Timoteovi 2:13).
3) Bůh si o tobě myslí, že jsi cenný. „Neboj se, já jsem tě vykoupil, povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj. Půjdeš-li přes vody, já budu s tebou, půjdeš-li přes řeky, nestrhne tě proud, půjdeš-li ohněm, nespálíš se, plamen tě nepopálí. Neboť já Hospodin jsem tvůj Bůh… Protože jsi v očích mých tak drahý, vzácný, protože jsem si tě zamiloval… Neboj se, já budu s tebou“ (Izaiáš 43:1-5).
4) Bůh z tebe nikdy nespustí oči. „Nikdo není jako Bůh, Ješurúne; na pomoc ti jede po nebesích, na oblacích ve své velebnosti. Domov je v odvěkém Bohu, na jeho věčných pažích. Zahnal před tebou nepřítele…“ (5. Mojžíšova 33:26-27).
Proto žij v Boží lásce. To je to nejbezpečnější místo na zemi!