„Jsme přece…stvořeni k tomu, abychom konali dobré skutky…“ Efezským 2:10

Bůh si používá takové lidi, jako jsi ty, obyčejné lidi, kteří mají práci, rodinné povinnosti, úvěry a rušné životy. Bible říká: „Jsme přece…stvořeni k tomu, abychom konali dobré skutky, které nám Bůh připravil“ (Efezským 2:10). Všimni si slova „připravil“. Je to stejné slovo, které se používá, když se chce někdo ujistit, že tým je vytrénován a vybaven tak, aby mohl vyhrát. Pravda je taková, že jsme lid náležející Bohu, abychom hlásali mocné skutky (viz 1. Petrova 2:9).
Kdy poznáš skutečnou hodnotu nástroje? Když je v rukou mistra! Proto vlož svůj život do Mistrových rukou a sleduj, co s ním udělá. On „…nás spasil a povolal svatým povoláním ne pro naše skutky, nýbrž ze svého rozhodnutí…před věčnými časy“ (2. Timoteovi 1:9). „Každý ať slouží tím darem milosti, který přijal…“ (1. Petrova 4:10). „A toto jsou jeho dary…aby své vyvolené dokonale připravil k dílu služby – k budování Kristova těla“ (Efezským 4:11-12).
Stále si ještě myslíš, že na tvém životě moc nezáleží? Ježíš řekl: „Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky…a učte je, aby zachovávali všecko, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všecky dny až do skonání tohoto věku“ (Matouš 28:19-20). Nejsi pouze další tvář v davu; tvůj život má hodnotu a smysl, i ve dnech, kdy se cítíš zcela neschopný. Takže: „Cokoli děláte, dělejte upřímně, jako by to nebylo lidem, ale Pánu, s vědomím, že jako odměnu dostanete podíl na jeho království…“(Koloským 3:23-24). Napadá tě nějaká silnější motivace, než okamžik, kdy stojíš v Jeho přítomnosti a díky tomu, že jsi odvedl tu nejlepší práci, slyšíš: „Výborně!“?