„Volám k Bohu…jenž za mě dokončí zápas.“ Žalm 57:3

Bible je plná lidí, kteří používali své obdarování k požehnání druhých; hudebníci, kameníci, švadleny, stavitelé lodí, učitelé, farmáři, rybáři, spisovatelé, architekti, malíři, správci atd. Bůh dává „rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás…“ (Římanům 12:6). Ale mnohé z toho, co nám dává, zůstává nepoznáno a nepoužito.
Mac Anderson říká: „Vydělávat na živobytí není totéž jako žít život naplno. Nemůžeš předstírat nadšení; je to pohonná látka, která tě žene k naplnění snu a vede k pocitu štěstí z toho, že jsi naživu… Tím prvním krokem je vědět, co máš skutečně rád. Všichni máme jedinečné dary a zájmy a jednou z největších životních výzev je spojit je s profesními příležitostmi, aby bylo využito to nejlepší, co je v nás. Někdy to zjistíme pouze pokusem a omylem – ale stojí to za tu snahu. James Audubon (1785 – 1851) změnil místo, partnery i místa podnikání, ale neuspěl a zbankrotoval. Dokud nepochopil, že něco musí změnit, neměl nejmenší úspěch. Miloval pobyt venku, byl skvělý lovec a malíř. Cestoval po zemi, všímal si ptáků a kreslil je. Tím získal postavení jako jeden z největších malířů života ve volné přírodě. A co bylo důležitější, tato práce ho činila šťastným a poskytovala mu pokoj mysli, o který usiloval po celý svůj život.“
Žalmista říká: „Volám k Bohu…jenž za mě dokončí zápas“ (Žalm 57:3). Modli se a pros o Boží pokyny. Začni si zaznamenávat své silné a slabé stránky. Získej odezvu od lidí, kteří budou vůči tobě upřímní. Když jednou najdeš svůj Bohem daný záměr, vystav na něm svůj život a všechno čiň ke slávě Boží (viz 1. Korintským 10:31).