„…tak někteří, aniž to tušili, měli za hosty anděly.“ Židům 13:2

Když mluvíme o andělech působících mezi námi, duchovně neosvícení lidé si myslí, že je to pouhé náboženské „blouznění“. To proto, že dovolí svému intelektu, aby otupil jejich víru. Všimni si:
1) Andělé mezi námi mají dlouhou historii. Byl to anděl, kdo zavřel kvůli Danielovi lví tlamy. Jeden anděl šel před izraelskou armádou a zaručoval její vítězství. Jiný anděl se ukázal během bouře Pavlovi, aby mu dal vědět, že přežije ztroskotání lodi. A anděl otevřel také dveře vězení Petrovi a zachránil mu život v předvečer jeho popravy.
2) Andělé nás chrání před nebezpečím. „On svým andělům vydal o tobě příkaz, aby tě chránili na všech tvých cestách“ (Žalm 91:11). A když se zamyslíš nad některými svými „cestami“, neuvědomuješ si, jak moc potřebuješ ochranu? Tvé brzké odhalení rakoviny nebo tvůj těsný únik z dopravní nehody – to bylo více než jen šťastná shoda okolností. Andělé dokonce bdí nad našimi dětmi. Ježíš řekl: „Mějte se na pozoru, abyste nepohrdali ani jedním z těchto maličkých. Pravím vám, že jejich andělé v nebi jsou neustále v blízkosti mého nebeského Otce“ (Matouš 18:10). Nyní víš, proč děti přežijí věci, ze kterých se jejich rodičům podlamují kolena.
3) Andělé nám pomáhají v nouzi. „Což není každý anděl jen duchem, vyslaným k službě těm, kdo mají dojít spasení?“ (Židům 1:14). Takže zbavil se Bůh své „tajné služby“? Sedí si andělé někde v nebi na rukou a pobírají podporu v nezaměstnanosti? Ne, stále tvrdě pracují. Možná je nevidíš svýma přirozenýma očima, ale pomoc, kterou přinášejí, tě obklopuje každý den.