„…budu tě podpírat pravicí své spravedlnosti“ Izajáš 41:10

Když víš, že to, co děláš, je ve shodě s Boží vůlí, můžeš si být jistý tím, že Bůh se postará o to, co potřebuješ, a bude za tebe bojovat. Bůh řekl svému lidu: „Když vytáhneš do boje proti svým nepřátelům a spatříš koně a vozbu, lid početnější, než jsi sám, nebudeš se jich bát, neboť Hospodin, tvůj Bůh, který tě přivedl z egyptské země, je s tebou“ (5. Mojžíšova 20:1). Potom Bůh dodal něco dalšího: „Ten, kdo je bojácný a zbabělý, ať se vrátí domů, aby jeho bratři neztratili odvahu jako on“ (5. Mojžíšova 20:8). Bůh ví, že když dovolíš strachu, aby vládl tvému srdci, je to osudné, nejen pro tebe, ale také pro lidi kolem tebe.
Dramatik David Mamet napsal: „Dne 5. června 1944 tisíce amerických výsadkářů seskočilo v Normandii. Čtyři muži odmítli seskočit. Dokáže si někdo představit zbytek života těchto mužů? Jaké vlastní omluvy, logická odůvodnění nebo potlačení museli používat. Jejich životy ve skutečnosti skončily toho dne, kdy odmítli opustit letadlo… Všichni nakonec zemřeme, ale neexistuje důvod, proč bychom měli zemřít uprostřed svého života.“
Strach nepřekonáš přes noc. Ale postupně, den po dni, ho můžeš „chytit za límec“ a podrobit kontrole. „Avšak lid, ti, kteří se znají ke svému Bohu, zůstanou pevní a budou podle toho jednat“ (Daniel 11:32). Slova „znají se“ znamenají „být s někým ve vztahu, nebo být si s někým blízký“. Chceš překonat své strachy? Udělej si čas na Boží Slovo. Dávej přednost svému modlitebnímu životu. Lépe poznej Boha.