„…a učte je, aby zachovávali všecko, co jsem vám přikázal“ Matouš 28:20

Pokud tě Bůh povolal k tomu, abys byl učitelem v církvi, zde jsou tři principy, podle kterých musíš žít:
1) Než nasytíš druhé, nasyť sám sebe. Nesahej po Bibli proto, abys měl co říci, přijímej ji jako potravu. Jeremjáš řekl: „Jakmile se objevila tvá slova, pozřel jsem je. Tvá slova mi byla veselím a radostí srdce“ (Jeremjáš 15:16). Lidé poznají, kdy říkáš věci, které nejsou realitou ve tvém vlastním životě. K tomu se odkazuje John Maxwell jako k „zákonu víka“. Nic se nezvedá výše než jeho vůdčí pozice!
2) Miluj lidi, ale nelep se na ně. Jsou to Boží lidé, ne tvoji! Tvůj úkol vůči nim má nějaký důvod a nějakou dobu; když je úkol dokončen, svěř je do Boží péče. Potom vezmi svůj život a zaměř ho na Krista.
3) Pravda je nadčasová, ale metody jsou dočasné. To, co tě dostalo tam, kde jsi, tě nemusí nutně dostat tam, kde potřebuješ být. Být „povolán“ znamená, že se budeš vždycky pohybovat od něčeho směrem k něčemu. Jestli to, co děláš, nefunguje, hledej Boha a Jeho nové pokyny. Pokud je tvým cílem pohodlně zapadnout v systému, kde jsi začal, a nic neměnit, nikdy se nebudeš radovat z toho, co pro tebe Bůh připravil na další části tvé cesty. Nemůžeš se modlit za růst a bránit změně. Víš, proč Ježíš uzdravoval slepé lidi různými způsoby? Proto, abychom nikdy nemohli říci: „Toto je ten jediný způsob.“ To je poznání, které tě udržuje vnímavého, pokorného a důvěryhodného jako vůdce.