„Neřekl jsem ti, že uvidíš slávu Boží, budeš-li věřit?“ Jan 11:40

V příběhu, kde Ježíš vzkřísil Lazara z mrtvých, si povšimni tří důležitých principů:
1) Marie a Marta měly úzký vztah s Ježíšem ještě před tím, než nastala krize. Když Ježíš přišel do města, zůstával v jejich domě a jídával u jejich stolu. Ony dávaly, ne přijímaly. Nemůžeš odmítnout dát Bohu minutu svého času, trochu energie nebo korunu ze svých peněz a potom, když přijdou potíže, říci: „Pane, proč jsi to dopustil?“ Ježíš řekl: „Zůstanete-li ve mně a zůstanou-li má slova ve vás, proste, oč chcete, a stane se vám“ (Jan 15:7).
2) Když máme vztah s Ježíšem, neznamená to, že nebudeme mít potíže. Znamená to, že k Němu můžeš s důvěrou přijít v časech potíží. Ano, musíš brát ohled na svou kariéru a rodinu, ale také je třeba věnovat pozornost tomu nejdůležitějšímu vztahu ze všech – tomu, který máš s Pánem. „Moji milí, jestliže nás srdce neobviňuje, máme svobodný přístup k Bohu; oč bychom ho žádali, dostáváme od něho, protože zachováváme jeho přikázání a činíme, co se mu líbí“ (1. Janova 3:21-22).
3) Když přivedeš Ježíše do dané situace, změní ji. V době, kdy tam Ježíš přišel, byl Lazar už mrtev a pochován. Lidsky řečeno, bylo to beznadějné. Ale v takovýchto okamžicích se tě Bůh ptá: „Je pro mne něco nemožného?“ (Jeremjáš 32:27). Pokud tvá odpověď zní: „Ne, Pane,“ potom se tvůj problém stane příležitostí k tomu, aby ti projevil svou lásku a péči.