„…jazyk moudrých hojí.“ Přísloví 12:18

Matthew Henry popisuje milost jako „sůl, která dochucuje naše slova a chrání je před zkažeností”. Sůl má dva základní účely: konzervuje a dodává chuť. I Bible říká, že vaše slova by měla být „ochucena solí” (viz Koloským 4:6, přel. z angl.). Znamená to, že by měla chránit a ne kazit, vždycky by měla mít dobrou chuť a podporovat dobré věci.
Apoštol Jakub píše: „Právě tak nemůže slaný pramen dávat sladkou vodu“ (Jakub 3:12). Jinými slovy, nemůžeš zfalšovat, co je ve tvém srdci. Nestačí naučit se říkat ty správné věci; záleží na správném postoji, protože stále platí: „Čím srdce přetéká, to ústa mluví“ (Matouš 12:34). Šalomoun říká: „Někdo tlachá, jako by probodával mečem, kdežto jazyk moudrých hojí“ (Přísloví 12:18). Pokud nejsi opatrný, můžeš svými slovy způsobit problémy sobě i lidem kolem sebe.
Jeden biblický učitel říká: „Máme schopnost mluvit slova víry, která vedou k zázrakům, a ty ukazují, že víra je zákon a my zacházíme s našimi slovy buď k našemu užitku, nebo zničení; ‚…jazyk moudrých hojí‘ (Přísloví 12:18). Mohli bychom to obrátit a říci: ‚Jazyk nemoudrého podporuje nemoc.‘ Je to na tobě. Můžeš dát svá ústa a srdce do souladu s tím, co ti říká ďábel, nebo můžeš jednat ve víře a sjednotit svá ústa a srdce s tím, co říká Boží Slovo, a směřovat k Jeho požehnání. Víra funguje podle toho, jestli věříme Božímu Slovu a děláme to, co říká.“
Proto začni mluvit slova uzdravení.