„Vůči všem mějte na mysli jen dobré.“ Římanům 12:17

Jeremjáš píše: „Koroptev sedí na vejcích, ale mladé nevyvede. Tak ten, kdo nabude bohatství nespravedlivě, v půlce života je opustí a skončí jako bloud“ (Jeremjáš 17:11). Nemysli si, že si můžeš v malých věcech dělat, co chceš, a být v pohodě, když neuděláš nějakou velkou chybu. Ať ukradneš jednu korunu nebo milion korun, stále jsi zloděj.
Oxfordský slovník definuje čestnost jako poctivost. Pokaždé, když porušíš morální princip, je těžší, nikoli jednodušší, jednat čestně. Všechno, co jsi udělal v minulosti, včetně věcí, které jsi zanedbal, se ti sesype na hlavu, když jsi pod tlakem. Budování cti proto vyžaduje neustálou ostražitost.
John Morley poznamenal: „Žádný člověk se nemůže pozvednout nad omezenost svého charakteru.“ A to je pravda především tehdy, když jsi vedoucí. Proto:
1) Dodržuj své sliby. Když něco slíbíš, vzbudíš naději. Když dodržíš slib, buduješ důvěru.
2) Uznej své chyby. Když výsledky tvých rozhodnutí nedopadnou tak, jak jsi zamýšlel, dlužíš lidem vysvětlení.
3) Omluv se a pokus se o nápravu. Když tvé jednání zraní druhé, musíš přiznat, že jsi udělal chybu, a omluvit se. V tom okamžiku je to obvykle velmi bolestivé. Je však správné to udělat a ve skutečnosti to může i zkrátit bolest a pomoci tu záležitost překonat.