„…máme společenství mezi sebou a krev Ježíše, jeho Syna, nás očišťuje od každého hříchu.“ 1. Janova 1:7

Bible říká: „Lepší je blízký soused než vzdálený bratr“ (Přísloví 27:10). Někdy je jednodušší budovat blízké přátelství s lidmi mimo tvůj přímý rodinný kruh. Ale existuje ještě jeden druh „pokrevního příbuzenství“, který Bible zmiňuje, a to bratři a sestry spojeni Ježíšovou krví (viz 1. Janova 1:7). Je to druh vztahu, který by ti neměl dovolit odejít a dělat si své vlastní věci (viz Koloským 3:15). Vyžaduje tvrdou práci na vzájemném pochopení při „rozsévání pokoje“ (viz Jakub 3:18). Znamená dlouhodobý závazek nesnadno pochopitelný pro dnešní „já generaci“, kde je v případě obtíží přijatelné vycouvat ze vztahu a jít dál.
Jeden pastor poukazuje na to, že svět nerozumí křesťanskému konceptu bratrství a sesterství: „Svět říká, že si máš najít přátele mezi lidmi podobně smýšlejícími, s podobnými příjmy, kteří ve volbách volí stejně jako ty a mají stejné sportovní zájmy. Tato přátelství fungují, dokud se tvůj život nepropadne na dno, dokud nečelíš palčivému problému, tragické ztrátě nebo vážné nemoci, a najednou si uvědomíš, že se o tebe nikdo moc nezajímá. Proč? Protože jsi nic neinvestoval do něčího života, tak teď, když potřebuješ vybrat peníze, žádné v bance přátelství nejsou.“
Obětující se láska je základem skutečného přátelství. Pavel píše: „Vždyť nemám nikoho, jako je on, kdo by se tak upřímně o vás staral; všichni si hledí jen svého, a ne toho, co je Krista Ježíše. O Timoteovi však dobře víte, jak se osvědčil…“ (Filipským 2:20-22).