„…Bůh je mocen učinit, co zaslíbil.“ Římanům 4:21

Důvod, proč se k Bohu častěji neobracíme, je ten, že na základní, nevědomé úrovni nejsme zcela přesvědčeni o tom, že On je schopen a ochoten postavit se za nás.
Být schopen to sám sobě přiznat je pokořující; je to také bodem, ve kterém začneš jednat s nedostatkem své víry v Boha. Nic se ve tvém životě nezmění, dokud se nebudeš modlit: „Pane, pomoz mi. Vyslovuji svými ústy věci, kterými se neřídím ve svém chování.“ Když se jednou začneš takovým způsobem modlit, začneš procházet svou Bibli a znovu objevíš, že „Bůh je schopen“. Je schopen se o tebe postarat, když jsi v pustině. Je schopen přemoci obry, kteří ti stojí v cestě. Je schopen s tebou jít skrze zkoušky ohněm a vyvést tě ven se zdravou kůží. Je schopen tě pozvednout, když jsi byl přehlížen nebo ti kladli odpor. „Tomu pak, který působením své moci mezi námi může učinit nade všechno víc, než zač prosíme a co si dovedeme představit, jemu samému buď sláva…“ (Efezským 3:20-21).
Ať to stojí cokoliv, přivlastni si ta slova „Bůh je schopen“; udělej to, jinak se nebudeš schopen modlit s důvěrou. Vyslovíš na kolenou několik přání, ale nebudeš schopen vytrvat v modlitbě až do okamžiku, kdy ve svém srdci víš, že Bůh je schopen – a že je ochoten! Nic pro Něj není příliš obtížné. Jenom čeká na to, až si to uvědomíš, přijdeš k Němu ve víře a požádáš Ho o pomoc.