„Potřebujete však vytrvalost, abyste splnili Boží vůli a dosáhli toho, co bylo zaslíbeno.“    Židům 10:36

Mnozí z nás si vzpomínají na to, jak jsme ve sboru zpívali: „Každé zaslíbení v Písmu je moje!“ Úžasná slova – ale jsou skutečně pravdivá? Pokud ses modlil za naplnění biblického zaslíbení, které se neuskutečnilo, možná ses divil, cítil ses zklamaný, nebo jsi dokonce přestal důvěřovat. Pravda je taková, že každé zaslíbení v Písmu zamýšlené pro tebe, je tvoje! Bůh je zavázán dodržet každé zaslíbení, které učinil (viz Matouš 24:35). Tak jak můžeš poznat, která biblická zaslíbení jsou tvoje? Zde je několik biblických pravidel, která ti mohou pomoci:
1) Ujisti se, že rozumíš tomu zaslíbení. Bůh je zavázán vůči Svému Slovu, ne vůči tvému výkladu Jeho Slova. Když Ježíš řekl: „Zbořte tento chrám, a ve třech dnech jej postavím“ (Jan 2:19), jeho posluchači Ho vůbec nepochopili. Mysleli si, že myslel doslovný chrám, zatímco On myslel Své tělo.
2) Choď v Duchu, ne v těle. Když Petr chodil v Duchu, přijal Boží porozumění Kristova božství. Když se Ježíš zeptal: „‚A za koho mě pokládáte vy?‘ Šimon Petr odpověděl: ‚Ty jsi Mesiáš, Syn Boha živého.‘ Ježíš mu odpověděl: ‚…protože ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj Otec v nebesích‘“ (Matouš 16:15-17). Brzy poté, když tentýž Petr chodil v těle, vůbec Ježíše nepochopil a byl Ježíšem několikrát napomenut (viz Matouš 16:21-23). Proč? Protože: „Přirozený člověk nemůže přijmout věci Božího Ducha…a nemůže je chápat, protože se dají posoudit jen Duchem“ (1. Korintským 2:14). Proto podřiď své myšlenky Bohu; pros o Jeho vedení a ve správný čas získáš porozumění, které potřebuješ.