„Tu Josef otevřel všechny sklady a prodával Egyptu obilí…“ 1. Mojžíšova 41:56

Lidé se sýpkami.
Bůh si použil Josefa k tomu, aby nasytil národy během období celosvětového hladomoru. Když faraónovi poradci nedokázali vyložit jeho sen, Josef to dokázal. Ve skutečnosti dal faraónovi plán, který během sedmi let hladomoru pomohl nejen Egyptu, ale nasytil také svět, a způsobil, že faraón vyšel z krize jako bohatší člověk.
Když sloužíš Bohu, může ti dát informace o budoucnosti. Může ti dát nejen moudrost, abys mohl přežít, ale dokonce prospívat během hospodářského poklesu. Ale takový vztah s Bohem nevybuduješ přes noc! Josefova cesta před egyptský trůn vedla skrze roky prodlení, oklik a překážek. Zažil zradu ze strany své vlastní rodiny, pokušení a očerňování ze strany zaměstnavatelovy manželky, nespravedlivé věznění, roky čekání a přemýšlení o tom, kdy asi Bůh naplní svůj slib a udělá z něj vůdce. Ale nikdy o Bohu nepochyboval! A ty také nesmíš pochybovat. Když Bůh může vzít bývalého trestance, jako byl Josef, a udělat z něj správce Egypta, žádná překážka a žádný nepřítel mu nemohou zabránit, aby splnil slib, který ti dal.
Takže pokud jsi člověk s váčkem, „zamysli se nad svými cestami“ a začni stavět Boha na první místo ve věci svých peněz. Pokud jsi člověk se džbánem, neboj se dávat, a Bůh ti to oplatí. Pokud jsi člověk s košíkem, vlož to, co máš, do Božích rukou a dívej se, jak to rozmnoží. Pokud jsi člověk, který má sýpku, a toužíš uspokojit potřeby trpícího světa, pak nic z toho, co dělají tví nepřátelé, tě nemůže zastavit.