„…hle, mudrci od východu se objevili v Jeruzalémě a ptali se: ‚Kde je ten právě narozený král Židů?‘“    Matouš 2:1-2

Proč by někdo opustil pohodlí svého domova, cestoval přes tři tisíce kilometrů na velbloudovi, čelil žhavé poušti plné loupežníků a nebezpečí, a následoval hvězdu na neznámé místo? Existuje jediná odpověď: moudří muži a ženy vždycky hladověli po Bohu.
Říká se, že tři nejvyhledávanější slova na internetu v současné době jsou práce, sex a Bůh. Práce se zaměřuje na naši potřebu bezpečí; sex řeší naší potřebu přátelství a důvěrnosti; hledání Boha řeší naši potřebu odpuštění, prožívání pokoje, radosti a porozumění našemu životnímu úkolu na zemi. Proto si primitivní kmeny, které neznají Boha, dělají bohy z hor, stromů a kamení. Hluboko uvnitř máme všichni potřebu zažít něco většího, než jsme my sami; potkat někoho, kdo je schopen nás milovat, chránit a vést.
Když se Jóbův život rozpadl, plakal: „Kéž bych věděl, kde ho najdu. Vydal bych se k jeho sídlu…“ (Jób 23:3). Starověcí Řekové měli oltář na hoře Marsu s nápisem „neznámému bohu“. Potom jim Pavel řekl: „Koho takto uctíváte, a ještě neznáte, toho vám zvěstuji…“ (Skutky 17:23).
Dobrou vánoční zprávou je, že můžeš hledat Boha a najít Ho tím, že poznáš Ježíše jako svého osobního Spasitele. Ozeáš volal Izrael zpět k Bohu těmito slovy: „Poznávejme Hospodina, usilujme ho poznat. Jako jitřenka, tak jistě on vyjde“ (Ozeáš 6:3).