„…je to muž rozpolcený, nestálý ve všem, co činí.“ Jakub 1:8

V Bibli je napsáno: „Nechť však prosí s důvěrou a nic nepochybuje. Kdo pochybuje, je podoben mořské vlně, hnané a zmítané vichřicí. Ať si takový člověk nemyslí, že od Pána něco dostane; je to muž rozpolcený, nestálý ve všem, co činí“ (Jakub 1:6-8).
Peter Marshall, bývalý kaplan amerického Senátu, se modlil: „Dej nám jasnou vizi, ať víme, kde máme stát a za čím máme stát.“ Vize, která není jasná, tě nikam nedovede. Čeho chceš dosáhnout? K čemu chceš přispět? Kým se chceš stát? Jinými slovy: jak si představuješ úspěch? Pokud to nejsi schopen definovat, pak nejsi schopen toho dosáhnout. Mnozí lidé nezískají to, co chtějí, protože nevědí, co chtějí. Nedefinovali svou vizi do jasných a přesvědčivých detailů.
Jeden spisovatel napsal: „Nezbytným prvním krokem k dosažení věcí, jež v životě chceš, je rozhodnutí! Neříkej: ‚Chci zhubnout.‘ Místo toho řekni: ‚Do 1. června budu vážit osmdesát kilogramů.‘ Neříkej: ‚Chci se dostat z dluhů.‘ Místo toho řekni: ‚Do 31. prosince splatím všechny dluhy.‘ Neříkej: ‚Musím zlepšit způsob, jakým vedu druhé.‘ Místo toho řekni: ‚Každý měsíc si přečtu jednu knihu o vůdcovství.‘ Být konkrétní neznamená, že nutně musíš mít promyšlený každý drobný detail dříve, než něco uděláš. Ale tvůj hlavní cíl by měl být jasný. Zbytek se bude vyvíjet, zatímco půjdeš dopředu a budeš dělat úpravy.“
Otázka, na niž potřebuješ znát odpovědět, zní: „Jsem cílevědomý?“