„Co člověk zaseje, to také sklidí.“ Galatským 6:7

George Bernard Shaw řekl: „Lidé často obviňují okolnosti z toho, kým jsou. Já v okolnosti nevěřím. Lidé, kteří jdou dopředu, jsou ti, kteří vstanou a hledají podmínky, jež potřebují. Když je nemohou najít, tak je vytvoří.“
Farmář může zasít cokoliv, co chce, půdě je to jedno. Předpokládejme, že seje pšenici a bolehlav. Půda vrátí jedovatý bolehlav ve stejném množství jako pšenici. Tvá mysl je mnohem úrodnější, ale platí stejný princip. Je jí jedno, jaká semena zaseješ: úspěch nebo selhání, dobro nebo zlo, obavy nebo pokoj – vrátí ti to, co jsi zasel. V Bibli je napsáno: „Kdo zasévá pro své sobectví, sklidí zánik, kdo však zasévá pro Ducha, sklidí život věčný“ (Galatským 6:8).
Úspěch spočívá ve tvé každodenní rutině. Proto stále poznávej Boha prostřednictvím jeho Slova a modlitby. Rozhodni se každý den někomu sloužit. Vypořádej se s problémem větším, než jsi ty sám. Povzbuzuj každého, koho potkáš. Udělej první krok k překonání špatného návyku. Udělej něco pro někoho, kdo ti to nemůže oplatit. Změň svůj způsob přemýšlení z „díky Bohu, že je dnes pátek!“ na „díky Bohu za dnešní den!“.
Udělej tři věci, které tě vyvedou z pohodlnosti. Buď vděčný za to, co máš. Požádej o pomoc, když ji potřebuješ. Dávej Bohu nejlepší část svého dne.
Žalmista napsal: „Toto je den, který učinil Hospodin, jásejme a radujme se z něho“ (Žalm 118:24). Čas, kdy máš být šťastný, je nyní, a místo, kde máš být šťastný, je zde.