„Jistě dostihneš a jistě všechny vysvobodíš.“ 1. Samuelova 30:8

Jednoho dne Amálekovci srovnali rodné město krále Davida se zemí, spálili ho až k základům a rodiny odvedli do zajetí. V této scéně zkázy se David a jeho muži „…dali do hlasitého pláče a plakali až do úplného vysílení“ (1. Samuelova 30:4). Bůh tě nechá, aby ses trápil kvůli různým ztrátám, protože to je zdravé. Ale nedovolí, abys v tom stavu zůstával příliš dlouho. Proto Davidovi na jeho dotaz, zda má pronásledovat Amálekovce odpověděl: „Pronásleduj! Jistě dostihneš a jistě všechny vysvobodíš“ (1. Samuelova 30:8). Získali David a jeho muži zpět všechno, co ztratili? Ano, a mnohem více!
Náš Bůh není pouze Bohem obnovy, ale je i Bohem hojnosti. Možná se stydíš za roky, které jsi promarnil. Bůh, jenž stvořil čas, ti ale může dát víc. „Tak vám nahradím, co po léta požírali kobylky a brouci, různá havěť… Budete jíst dosyta a budete chválit jméno Hospodina, svého Boha, který s vámi tak podivuhodně jednal. A můj lid nebude navěky zahanben“ (Jóel 2:25-26). Všimni si slova „dosyta“. Když Bůh žehná, nejsou to žádné drobné kapičky nebo omezené příděly. Ne, ty můžeš zpívat: „Jeho láska je bez omezení; jeho milost se nedá změřit, jeho moc nemá hranice, o nichž by lidé věděli. Protože ze svého nekonečného bohatství v Ježíši dává a znovu dává.“
Od chvíle, kdy to Adam a Eva v Edenu „pokazili“, bylo Boží touhou a plánem pro nás všechny obnovit to, co jsme ztratili. Proto k němu směle přijď a dovol, aby obnova mohla začít.