„…abyste vy jeho chudobou zbohatli.“ 2. Korintským 8:9

„Kéž bych to byl nikdy neřekl, kéž bych to byl neudělal…“ Trápíš se takovými výčitkami? Nejsi sám, všichni něčeho litujeme. Ale Bůh chce, abychom se ze své lítosti poučili, ne v ní žili. „Znáte přece štědrost našeho Pána Ježíše Krista: byl bohatý, ale pro vás se stal chudým, abyste vy jeho chudobou zbohatli“ (2. Korintským 8:9).
Ježíš nesl trnovou korunu proto, abys ty mohl nést korunu spravedlnosti a mohl být ve správném postoji vůči Bohu. „Když jsme tedy ospravedlněni z víry, máme pokoj s Bohem skrze našeho Pána Ježíše Krista…“ (Římanům 5:1). Ospravedlnění ti dává právo stát před Bohem a požadovat od něj to nejlepší.
Zápasíš nebo selháváš v práci? Rybář Šimon Petr to prožil také. Proto mu obnovitel Ježíš řekl: „‚Zajeď na hlubinu a spusťte své sítě k lovu!‘ Šimon mu odpověděl: ‚Mistře, namáhali jsme se celou noc a nic jsme nechytili. Ale na tvé slovo spustím sítě.‘ Když to učinili, zahrnuli veliké množství ryb, až se jim sítě trhaly. Dali znamení svým společníkům na druhé lodi, aby jim přišli na pomoc. Oni přijeli a naplnili rybami obě lodi, že se až potápěly“ (Lukáš 5:4-7). Stačí jediné Ježíšovo slovo a tvoje situace se může dokonale obrátit. Z prahu úpadku k přehojnému požehnání. Ježíš ve skutečnosti dal Petrovi víc, než ten ztratil.
Proto dnešní slovo pro tebe zní: „Věř, že dostaneš víc, než kolik očekáváš, protože náš Bůh je Bohem obnovy.“