„…tvoje slovo je pravda.“ Jan 17:17

Když jsi zatlačený do kouta, kam se můžeš obrátit a kde najdeš sílu? Když se topíš v moři morálních a etických otázek, kam můžeš jít a kde najdeš spolehlivý kompas?
Jeden spisovatel napsal: „Neexistuje spolehlivější autorita než Boží Slovo. Tento nadčasový důvěryhodný zdroj obsahuje klíč, jenž odemyká životní tajemství. Písmo nám poskytuje úkryt, který potřebujeme v časech bouří. Proč splňuje podmínky naší konečné autority? Zde jsou první důvody:
1) Boží Slovo je pravda. Ježíš řekl, když se modlil k Otci: ‚…tvoje slovo je pravda‘ (Jan 17:17). Skutečná pravda, na niž se můžeš spolehnout, která se nikdy nescvrkne, nezkysne, neobrátí se proti tobě ani tě nepomýlí. Taková je Bible. Poskytuje nám neustálou a potřebnou podporu.
2) Boží Slovo je Boží hlas. Pavel píše: ‚…že jste od nás přijali slovo Boží zvěsti ne jako slovo lidské, ale jako slovo Boží, jímž skutečně jest. Vždyť také projevuje svou sílu ve vás, kteří věříte‘ (1. Tesalonickým 2:13). Přemýšlej o tom. Až se Pán vrátí na zem a promluví, jeho poselství bude přesně odpovídat tomu, co vidíš v Písmu – jeho názory, rady, příkazy, touhy i varování. Když se spoléháš na Boží hlas, máš jistý základ. Pravdu, jíž můžeš důvěřovat, moc, jež dává nový život. Pravdu, jež dává průchod milosti, díky níž můžeš růst ve víře a věrnosti.
3) Boží Slovo vytrvá. Dnes jsou na zemi pouze dvě věci věčné: lidé a Boží Slovo. Všechno ostatní nakonec shoří. Věci, které pokládáme na polici, věci, které si dáváme za rámeček, trofeje a cokoliv, co se leskne a my to rádi předvádíme, to všechno směřuje k věčnému ohni (viz 2. Petrova 3:7, 10-12). Ale Boží Slovo ‚…zůstává na věky‘ (1. Petrova 1:24).“