„…moje budoucnost je ve tvých rukou.“ Žalm 31:16

Žalmista píše: „Já však, Hospodine, důvěřuji tobě, pravím: ‚Ty jsi můj Bůh, moje budoucnost je ve tvých rukou‘“ (Žalm 31:15-16). Když budeš chodit s Bohem, zjistíš, že víc času trávíš čekáním než přijímáním. A když dostaneš to, na co jsi čekal, začneš čekat na něco dalšího! Takže pokud se nenaučíš čekat s radostí, budeš žít s pocitem marnosti.
Pavel napsal: „V konání dobra neumdlévejme; neochabneme-li, budeme sklízet v ustanovený čas“ (Galatským 6:9). „Ustanovený čas“ je ten, o němž Bůh ví, že je ten správný, a ne ten, o němž si to myslíš ty. Bůh určil pro uskutečnění věcí ve tvém životě svůj čas, takže se můžeš uklidnit a čekat. Protože vše se stane v jeho čase, a ne dříve. Bůh ví, co potřebuješ, kdy to potřebuješ a jak ti to dát. Můžeš se ptát: „A co mám dělat, zatímco čekám?“ Prostě mu důvěřuj!
Jeden biblický učitel napsal: „Bůh mě neustále učí, abych žil život, který mám teď, zatímco čekám na naplnění věcí, které mám v srdci. Často se tak soustředěně snažíme ‚porodit‘ něco nového, že vůbec nedokážeme vnímat věci kolem sebe a radovat se z nich. Měl jsem vizi od Boha a deset let jsem čekal na její naplnění. Myslím, že během těch deseti let jsem se připravil o mnoho radosti tím, že jsem se pokoušel ‚porodit‘ mimo Boží načasování. Nauč se radovat tam, kde jsi, zatímco čekáš na to, až se dostaneš tam, kde chceš být.“