„… jako novorozené děti mějte touhu jen po nefalšovaném duchovním mléku,     abyste jím rostli ke spasení…“    1. Petrova 2:2

Potravinářská firma Heinz má známý reklamní slogan „57 variant“. Většina z nás má přinejmenším stejné množství výmluv, proč nemůže číst Bibli každý den. Myslíš si, že jsi příliš zaměstnaný? Čtyřiaosmdesátiletý Edgar G. Watts z North Hollywoodu v Kalifornii přečetl Bibli od začátku do konce 161krát. A představ si, že přitom padesát pět let viděl pouze na jedno oko!
Umíš si představit, že bys svému sportovnímu trenérovi řekl, že opravdu chceš být v dobré tělesné kondici, ale nemáš čas chodit do tělocvičny? Řekl by ti, že to nemyslíš vážně!
Jeremjáš řekl: „Jakmile se objevila tvá slova, pozřel jsem je. Tvá slova mi byla veselím a radostí srdce“ (Jeremjáš 15:16). Pro budování lásky k Písmu jsou nutné tři věci:
1) Rozhodnutí. Musíš ze čtení Bible udělat jednu ze svých každodenních priorit, jinak se to nikdy nestane.
2) Povinnost. Možná se ti nechce každý den jít do práce nebo se věnovat rodině, ale víš, že je to tvá povinnost, proto to děláš. A co tvoje duše? Nejsi snad povinen se duchovně sytit a zůstávat silný?
3) Potěšení. Když dosáhneš této fáze, je bitva o čtení Bible vyhraná. Když se obchodní manažeři chystají učinit důležité rozhodnutí, říkávají: „Je načase stisknout spoušť.“ Přestaň s tím koketovat! Je čas stisknout spoušť a dát Božímu Slovu ve svém životě náležité místo. „… jako novorozené děti mějte touhu jen po nefalšovaném duchovním mléku, abyste jím rostli ke spasení…“ (1. Petrova 2:2).