„… že jste od nás přijali slovo Boží zvěsti… Vždyť také projevuje svou sílu ve vás, kteří věříte.“    1. Tesalonickým 2:13

V Bibli můžeš najít řešení téměř všech problémů, jimž v životě čelíš. Kolikrát jsi šel pro pomoc k pastorovi, poradci nebo příteli a oni tě nasměrovali zpět k Písmu? Když je ti hodně špatně, nebudeš se dohadovat s doktorem, a prostě si vezmeš lék! Pavel napsal: „Proto i my děkujeme Bohu neustále, že jste od nás přijali slovo Boží zvěsti ne jako slovo lidské, ale jako slovo Boží, jímž skutečně jest. Vždyť také projevuje svou sílu ve vás, kteří věříte“ (1. Tesalonickým 2:13).
Boží Slovo je účinné, pokud ho v životě aplikuješ! Ale ono jen „… projevuje svou sílu ve vás, kteří věříte“ (1. Tesalonickým 2:13). Nedělej to tak, že si něco přečteš a potom jdeš ven a říkáš něco jiného. Vstup do smlouvy s Bohem. Ať se jeho Slovo v té otázce stane tvým vlastním vyznáním! Rozšířený anglický překlad Bible „Amplified Bible“ píše: „… Slovo Boží, které je účinné ve vás, kdo věříte (uplatňuje svou nadlidskou moc v těch, kdo se ho drží, důvěřují mu a spoléhají se na něj)“ (1. Tesalonickým 2:13, přel. z angl.).
Jednou řekl jeden ateista jednomu křesťanovi, že je naprosto nemožné věřit jakékoliv knize, jejíž autor je neznámý. Věřící se ho zeptal, jestli je známo, kdo vymyslel násobilku? „Ne,“ odpověděl. „Takže násobilku rozhodně nepřijímáš, že?“ zeptal se věřící. Skeptik odpověděl: „Ale ne, násobilce věřím, ta dobře funguje.“ Křesťan odpověděl: „Stejné je to i s Biblí.“ Nejlepší investice, kterou sám pro sebe můžeš udělat, je čtení Bible.