„… nepostihnu tě žádnou nemocí…“ 2. Mojžíšova 15:26

Navigace pro jednání s nemocí. Mnoho zdravých lidí bylo v nejlepším věku života postiženo rakovinou, srdečním infarktem nebo jinou vysilující chorobou. Existuje způsob, jak se na takovou bouři připravit. Cesta beze strachu, cesta, díky níž jsi natolik připraven, že jsi schopen vyslechnout od lékaře diagnózu, a přitom stále v srdci prožívat Boží pokoj. Víš, co o tom říká Bible, tvoje přístrojová deska. Víš, co máš dělat a co máš říci. Jsi pro tento okamžik připraven. Pokud pilot letadlo svědomitě neudržuje, pak půjde v bouři dolů, a to bez ohledu na to, co říká jeho přístrojová deska.
Pokud ses dobře staral o své tělo, které je chrámem Ducha svatého, pak můžeš s důvěrou přijít k Bohu, stát na jeho Slovu a prosit ho, aby tě uzdravil. Všichni jednou na něco zemřeme, ale nemusíš zemřít dřív, než nastane tvůj čas. Bůh nám zaslíbil „dlouhých let“ (viz Žalm 91:16).
V Bibli se píše: „… všechny nemocné uzdravil, aby se naplnilo, co je řečeno ústy proroka Izajáše: ‚On slabosti naše na sebe vzal a nemoci nesl‘“ (Matouš 8:16-17). Namítneš, že znáš dobré křesťany, kteří se modlili za uzdravení, ale uzdraveni nebyli. To je pravda. Ani ti duchovně nejzralejší mezi námi nedokáží vysvětlit, proč to tak je. Bůh na některé věci dává razítko: „Vysvětlím to později!“ Nicméně dokud žiješ, musíš stát na Božím Slovu, které říká: „Já jsem Pán, který tě uzdravuje.“