„… nepropadl pochybnosti o Božím zaslíbení…“ Římanům 4:20

Jestliže je tvou vizí být výborným rodičem, neznamená to, že máš malou víru. Prostě to znamená, že rozumíš svému povolání. Mojžíšova matka neudělala nic jiného, než že porodila dítě. Ale jaké to bylo dítě! Bůh jejího syna ochránil, když mu ona nemohla nijak pomoci. Pak pro něj zařídil výchovu na faraónově královském dvoře.
Pokud zjistíš Boží záměr pro svůj život, Bůh se postará i o tebe! Někdy to bude vypadat, že se se svou vizí míjíš. Když byl Josef dítětem, snil o tom, že bude velkým vůdcem. Ale než se dostal do paláce, musel projít vězením. Pastor James Petro řekl: „Uprostřed bouře nejde stavět základy. Proto tě Bůh připravuje předem.“ Někdy to bude vypadat, že tvá vize zemřela ještě dřív, než povstala k životu. To se stalo i Abrahamovi. „On uvěřil a měl naději, kde už naděje nebylo; tím se stal ‚otcem mnohých národů‘ podle slova: ‚tak četné bude tvé potomstvo‘. Neochabl ve víře, i když pomyslil na své již neplodné tělo – vždyť mu bylo asi sto let – i na to, že Sára již nemůže mít dítě; nepropadl pochybnosti o Božím zaslíbení, ale posílen vírou vzdal čest Bohu v pevné jistotě, že Bůh je mocen učinit, co zaslíbil“ (Římanům 4:18-21).
Pavel napsal: „My jsme blázni pro Krista…“ (1. Korintským 4:10). Bůh si používá radikálních lidí, kteří se nestarají o to, jak vypadají: lidí, kteří překonali obtížnou minulost, vzepřeli se nepřízni, šli za svou vizí a vyznávali: „Můj Bůh je schopen!“ A ty můžeš být jedním z nich!