„… a tehdy odplatí každému podle jeho jednání.“ Matouš 16:27

V Bibli čteme: „Syn člověka přijde v slávě svého Otce se svými svatými anděly, a tehdy odplatí každému podle jeho jednání“ (Matouš 16:27).
Nalijme si čistého vína: to, jak teď žiješ, určuje, co s tebou bude po smrti. Tvá každodenní rozhodnutí se po tvé smrti nerozplynou. Záleží na nich a bude na nich záležet po celou dobu věčnosti. Místo svého věčného určení si vybíráš tím, v co věříš; ale tvá věčná odměna je výsledkem toho, jak jednáš. Pokud tomuto věříš a žiješ podle toho, změní to způsob tvého přemýšlení o životě i o Bohu, a také to ovlivní tvé příští chování. Bůh chce, abys věděl, že pozitivní důsledky tvého jednání mohou ohromujícím a úžasným způsobem změnit tvé věčné perspektivy; a chce, abys už nepromarnil ani minutu. Ty si nemusíš dělat starosti, co s tebou bude po posledním úderu tvého srdce; rozhoduješ o tom jenom ty sám! Když ti tahle skutečnost dojde, budeš se divit, jak je možné, že jsi připravil budoucnost svým dětem a přichystal se na důchod, ale vůbec jsi nemyslel na svou skutečnou budoucnost.
Jeden muž to vyjádřil slovy: „Vždycky jsem si přál dobrý konec. Teď ale zjišťuji, že smrt je pouze výchozím bodem.“ Pravda je taková, že se svou minulostí nemůžeš udělat nic; ale pokud teď začneš, můžeš změnit svou budoucnost – každým rozhodnutím i každým svým skutkem. Je to na tobě.