„Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření.“ Marek 16:15

Jeden pastor řekl jednou manažerovi jednoho velkého obchodního domu: „Mnohokrát jsem s vámi mluvil o kobercích, ložním prádle a různých spotřebičích, ale nikdy jsem s vámi nemluvil o své práci. Můžete mi věnovat pár minut?“ Manažer jej tedy vzal do své soukromé kanceláře. Pastor vyndal Nový zákon a vedl muže k tomu, aby se stal křesťanem. Po jeho tvářích začaly stékat slzy. Řekl: „Je mi sedmdesát let. Narodil jsem se v tomto městě a při podnikání jsem poznal více než sto služebníků a pět set představitelů různých církví. Ale vy jste jediný, kdo se mnou mluví o mé duši.“ Toho dne pokleknul a vydal život Kristu.
Zapřaháme vůz před koně! Stále přemýšlíme, jak máme přivést návštěvníky do sboru, aby tam byli spaseni. Díky Bohu, že se to děje. Ale když se novozákonní církev setkávala ke společnému uctívání, přicházeli tam většinou lidé, kteří pro Krista byli někým již získáni! Kristovým posledním činem bylo získání duše člověka. Jeho posledním příkazem pro nás bylo, abychom získávali duše. A jeho poslední modlitba na kříži byla modlitba za odpuštění duši.
Nemusíš být teologicky výřečný; stačí být zamilovaný do Ježíše. Když jsi zamilovaný, odráží se to na tvé tváři i na tom, co a jak říkáš. Ježíš řekl: „A já, až budu vyvýšen ze země, přitáhnu všecky k sobě“ (Jan 12:32). Nedělej si starosti s tím, jak přivádět lidi ke Kristu. Prostě jim ho představ a on si je přitáhne sám.