„Tvrdá práce vždy vede k zisku…“ Přísloví 14:23, B21

Jak stoupáš výš a shromažďuješ stále víc, zjišťuješ, že je čím dál obtížnější pouštět to, na čem jsi tvrdě pracoval. Proto mnozí vystoupají jen do poloviny kopce svých schopností a tam se zastaví. Nejsme ochotni vzdát se toho, co již máme, abychom získali něco dalšího. Výsledkem je, že se zastavíme. A někdy je to navždy! Musíš být ochoten dělat ústupky. Například:
1) Vzdát se přijatelného, abys získal výborné. Lidé nejsou ochotní platit za průměrné. Nezapůsobí na ně nic, co je pouze přijatelné. Jestliže to, co děláš, stojí za to, vlož do toho to nejlepší, nebo to vůbec nedělej. Šalomoun píše: „Tvrdá práce vždy vede k zisku, řečnění však jenom k chudobě“ (Přísloví 14:23, B21). Jestli chceš mít úspěch, musíš „pracovat dlouho do noci“.
2) Přestat lpět na první polovině, abys uspěl ve druhé. Bob Buford ve své knize „Poločas“ („Halftime“) napsal, že většina lidí, kteří byli v první polovině svého života úspěšní, se snaží ve druhé polovině žít stejným způsobem. To je ale chyba. V první půlce života jsi pravděpodobně strávil mnoho času tím, že jsi platil cenu za svůj úspěch. Neplýtvej časem. Přesuň pozornost od úspěchu k hodnotě. Dělej věci, které budou dál žít, až ty odejdeš. Nezanechej po sobě jen poslední vůli, zanechej za sebou odkaz.
3) Chodit s Bohem, místo pracovat pro Boha. Bez ohledu na to, jak důležitou práci pro Boha děláš, nic nemůže nahradit tvůj vztah s ním. Jednou z velkých nástrah služby je, že pracuješ pro Boha, ale netrávíš s ním dostatek času. Dej si pozor, aby se ti to nestalo.