„Uvádíme do poddanství … mysl, aby byla poslušna Krista…“ 2. Korintským 10:5

Dávej pozor, co vpouštíš do své mysli, protože tvé myšlenky určují tvůj život. Je pravda, že myšlenky k tobě přicházejí každý den ze všech směrů: doma, v práci, prostřednictvím médií, skrze vztahy i tvůj vnitřní svět. Jak tedy můžeš svou mysl úspěšně ovládat? Odpověď je překvapivě jednoduchá. Můžeš být proměněn, když učiníš jedno rozhodnutí: „Podřídím své myšlenky Ježíšově autoritě!“
Může se snadno stát, že přehlédneš význam Kristova výroku: „Je mi dána veškerá moc na nebi i na zemi“ (Matouš 28:18). Ježíš má vládu nade vším na nebi i na zemi. To znamená, že ve všech věcech má vždy konečné slovo – včetně tvých myšlenek. Například má větší autoritu než tví rodiče. Možná, že ti rodiče říkali, že jsi k ničemu, ale Ježíš říká, že tvůj život má hodnotu, a jeho slovo má autoritu nad tvými rodiči. Má dokonce nad tebou silnější autoritu, než máš ty sám. Možná ti připadá, že jsi tak špatný, že ti nemůže být odpuštěno, ale Ježíš má jiný názor. Když činíš pokání a dáš mu autoritu nad svým životem, staré obviňující myšlenky už nejsou přípustné.
Ježíš má autoritu i nad tvými myšlenkami. Dejme tomu, že tě například napadne vyloupit obchod s potravinami. Jenže Ježíš jasně řekl, že krást je špatné. Jestliže jsi mu dal autoritu nad svou myslí, pak se nemůžeš držet nápadu, že budeš krást. To jediné, co potřebuješ udělat, abys mohl úspěšně kontrolovat svou mysl, je podřídit své myšlenky Kristově autoritě. Stane se to ze dne na den? Ne, ale díky praxi a odhodlání se v tom budeš zlepšovat.