„Jako ratolest nemůže nést ovoce sama od sebe, nezůstane-li při kmeni, tak ni vy, nezůstanete-li ve mně.“    Jan 15:4

Jeden biblický učitel napsal: „Mobilní telefony mohou zachránit život. Ale baterie mají omezenou životnost a musí se dobíjet. O jednom nudném víkendu jsem byl tak vyčerpaný jako baterie v mém mobilu. Absolvoval jsem svou obvyklou večerní rutinu a svědomitě jsem položil mobil na nabíječku. Jenže jsem zapomněl nabíječku zapojit do zásuvky. Ráno jsem se probudil svěží, ale můj telefon nebyl o nic víc použitelný než předchozí večer. Byl sice na správném místě, ale nebyl připojen ke zdroji energie!
Někdy mohou být následky „nepřipojení“ ještě vážnější. Mnozí lidé jdou každý týden poslušně do církve, ale odcházejí odtud stejně vyčerpaní, jako když přišli. Jsou na správném místě, ale nepřipojili se k Boží moci. Bez toho je ale jedno, jestli sedíš v církevní lavici nebo na barové židli. Můžeš celé hodiny studovat Písmo. Můžeš se stále učit, a přesto nikdy nepoznat pravdu (viz 2. Timoteovi 3:7). Dokonce můžeš dělat velké věci pro Boha, a přesto nemusíš mít dost moci ve svém životě. Kdybych nechal svůj mobil na nabíječce celé dny a týdny místo přes noc, nebylo by to k ničemu. Znásobené úsilí není náhradou skutečné moci.
Měj se na pozoru před věcmi, které tě odpojují od zdroje síly. Nepochybně to dělá hřích, ale nebezpečná je i únava. Nemůžeš zůstat připojený, jestli jsi zatížen spoustou práce. Můžeš strávit tolik času tím, že pracuješ pro Boha, až zanedbáš svůj vlastní vztah s ním.“
Ježíš řekl: „Jako ratolest nemůže nést ovoce sama od sebe, nezůstane-li při kmeni, tak ni vy, nezůstanete-li ve mně“ (Jan 15:4). To znamená, že potřebuješ číst Bibli, modlit se a zůstávat v jeho přítomnosti.