„Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít.“        Marek 11:24

Když se modlíš:
1) Používej svou víru. William Ward říká: „Když napíšeme na obálku adresu a nalepíme známku, pošleme ji s naprostou důvěrou, že dojde na místo určení. Ale přitom si nejsme jistí, a dokonce pochybujeme, jestli naše modlitby uslyší všudypřítomný, stále milující Bůh.“ Zabal své modlitby do očekávání. Bůh nereaguje na tvé potřeby; reaguje na tvou víru.
2) Netrap se, zda používáš správná slova. Ježíš řekl farizeům: „Při modlitbě pak nemluvte naprázdno…“ (Matouš 6:7). Slyšel jsi někdy právnickou verzi slov „Náš denní chléb dej nám dnes“ (Matouš 6:11)? „Uctivě žádáme, požadujeme a prosíme, aby na základě odpovídajících ustanovení, která byla učiněna tohoto dne a data výše zmíněného a zapsaného, byla kvůli uspokojení nutričních požadavků žadatelů, které mohou být považovány za nutné a oprávněné, zajištěna řádná a pravidelná denní dodávka a distribuce takového množství obilných výrobků (dále v textu nazývaných ‚chléb‘), která zajistí dokonalé každodenní nasycení výše uvedených žadatelů.“ To je šedesát slov! Ježíšovi jich stačilo pouze šest! Nejefektivnější modlitby jsou často stručné a výstižné.
3) Buď konkrétní. Ježíš řekl: „… budete-li o něco prosit Otce ve jménu mém, dá vám to“ (Jan 16:23). Když se modlíš konkrétně, je úžasné, že ihned poznáš, když Bůh odpoví. Milovaná osoba, za niž ses modlil, byla spasena. Nemocný byl uzdraven. Čím jasněji se modlíš, tím pozorněji budeš čekat odpověď, a o to konkrétnější budou i tvé díky Bohu.