„… vrcholem radosti je být s tebou…“ Žalm 16:11

Když chceš ve vztahu vybudovat a udržet intimní důvěrnost, musíš si naplánovat čas s druhým člověkem; jinak se ti to nepodaří. Ne náhodou Bible přirovnává tvůj vztah s Kristem ke vztahu nevěsty a ženicha. Aby manželství bylo silné, musí si dva lidé věnovat pozornost. Dosáhnou toho pouze tehdy, když jsou ochotni odložit jiné věci, jako jsou např. práce, finanční problémy, a dokonce i děti. Podobně, když trávíš čas s Pánem, měl by ses prostě jen radovat z jeho přítomnosti.
Žalmista to vyjádřil slovy: „Hledej blaho v Hospodinu, dá ti vše, oč požádá tvé srdce“ (Žalm 37:4). „Jako laň dychtí po bystré vodě, tak dychtí duše má po tobě, Bože!“ (Žalm 42:2). „Bože, tys Bůh můj! Hledám tě za úsvitu, má duše po tobě žízní. Mé tělo touhou po tobě hyne ve vyschlé, prahnoucí, bezvodé zemi“ (Žalm 63:2).
Mnozí z nás nejsou v životě šťastní, protože nikdy netráví čas v Boží přítomnosti. Znáš Pána, nebo o něm jenom víš? „Poznat Ježíše“ bylo Pavlovou prvořadou prioritou: „Ale cokoliv mi bylo ziskem, to jsem pro Krista odepsal jako ztrátu. A vůbec všecko pokládám za ztrátu, neboť to, že jsem poznal Ježíše, svého Pána, je mi nade všecko. Pro něho jsem všecko ostatní odepsal a pokládám to za nic, abych získal Krista a nalezen byl v něm nikoli s vlastní spravedlností, která je ze zákona, ale s tou, která je z víry v Krista…“ (Filipským 3:7–9).
Dostal ses do bodu, kdy toto můžeš říct také?