„… Hospodin je velký, přeje pokoj svému služebníku.“ Žalm 35:27

Pro obavu, že nebudeš úspěšný, je charakteristických šest druhů chování. Zjisti, jestli se tě některý z nich netýká:
1) Otálení.  2) Nízká výkonnost.  3) Zaměření se na ty, kdo tě odmítají, místo na ty, kdo tě přijímají.  4) Sklony nechat se odlákat řadou nedůležitých věcí, které ti nikdy nedovolí zaměřit se na hlavní věc  5) Mluvení o tom, co plánuješ „jednoho dne“ udělat.  6) Pocit, že druzí si zaslouží úspěch, ale ty ne.
Polož si otázku, zda sloužíš Pánu? Pokud ano, pak máš právo na úspěch! „… Hospodin je velký, přeje pokoj svému služebníku“ (Žalm 35:27). Ano, Pán ti pomůže, až to budeš potřebovat. Ale také chce, abys byl úspěšný proto, abys mohl začít naplňovat potřeby druhých.
Bůh řekl Abrahamovi dvě věci. Zaprvé mu slíbil, že mu bohatě požehná. Zadruhé mu slíbil, že ho učiní velkým požehnáním pro druhé (viz 1. Mojžíšova 12:2). Přesně to se také udělal! Šalomoun napsal: „… peníze vyřeší všechno“ (Kazatel 10:19). Co tím myslel? Díky penězům se staví školy, kostely a nemocnice. Peníze odstraňují bídu a nevzdělanost, hradí výzkum, který léčí nemoci ohrožující život. Ale někteří z nás jsou natolik zaměření na nebeské ulice plné zlata, že už nevidí pozemské ulice plné utrpení a nenaplněných potřeb. Musíš chápat, že Bůh tě odmění podle tvé služby druhým. „Král odpoví a řekne jim: ‚Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili‘“ (Matouš 25:40). To by mělo být tou nejsilnější motivací, proč chceš uspět.