„Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce a nedopřejte místa ďáblu.“        Efezským 4:26–27

Jeden odborník, zabývající se manželstvím a rodinou, napsal: „To, co by mělo manželské páry znepokojovat, nejsou hádky, ale to, co se děje, když bitva skončí. Téměř všechna manželství čas od času prožívají konflikty, ty ale pro jejich vztah nemusí být nezdravé. Slovní roztržka, která zůstane v rozumných mezích, může otevřít okna, dát manželům možnost ventilovat svá zklamání a vypustit trochu páry. Důležitou otázkou však je, co se stane po skončení sporu.“
U zdravého vztahu končí konfrontace odpuštěním, větším sblížením, hlubším respektem a porozuměním, a někdy i větší tělesnou intimitou. V nestabilním manželství se však konflikt nikdy zcela nevyřeší. Je to velmi nebezpečná situace, kde se následky jedné bitvy začínají překrývat s předehrou k další.
Je proto dobré, aby manželé blíže prozkoumali, co se po jejich vzájemné konfrontaci děje. Je tu něco, co jeden z vás řekl nebo udělal, a čím toho druhého zarmoutil? Potřebuješ požádat o odpuštění za útok na sebeúctu svého partnera, místo aby ses zaměřoval na to, co vás rozdělilo? Existují nějaké podstatné věci, které jste ještě nevyřešili? Pokud ano, rychle s nimi začněte jednat, než začnou hnisat a narušovat vztah zevnitř. Apoštol Pavel této zásadě dobře rozuměl: „Hněváte-li se, nehřešte. Nenechte nad svým hněvem zapadnout slunce a nedopřejte místa ďáblu“ (Efezským 4:26–27). Tato slova byla napsána před dvěma tisíci lety, dodnes ale zůstávají tou nejlepší radou do manželství.