„Prosím vás, bratří, pro jméno našeho Pána Ježíše Krista, abyste všichni byli svorni…“    1. Korintským 1:10

Jestli chceš svou rodinu vést efektivně, musíš se naučit vést pravidelnou rodinnou radu. Na takovém sezení si váš rodinný tým musí:
1) Stanovit cíle.
2) Projednat rozdělení odpovědností.
3) Probrat věci, které jsou rozhodující pro to, zda zvítězíte nebo prohrajete.
Jako rodič jsi sice režisérem rodinné „hry“, ale rodina se musí naučit ji hrát v praxi. To znamená, že se musíte propracovat přes různé věci, mluvit spolu navzdory neshodám, motivovat a oceňovat každého člena rodiny. Snaž se naslouchat s otevřeným srdcem. Nespokojuj se s tím, že slyšíš, co děti říkají, ale snaž se také pochopit, co cítí. Ano, jsi šéf, a jestli chceš, můžeš se snažit prosadit svou vůli. Dříve či později ti ale takové jednání přinese problémy, protože když se lidé cítí vyřazeni ze hry, narůstá v nich odpor. Každý člen vašeho týmu má být součástí rozhodovacího procesu. Zapoj je! Pros Boha, aby ti pomohl nahlédnout za to, co chceš ty, a uvidět, co je nejlepší pro vás všechny. Nepodléhej lacinému sebeuspokojení. To, co dnes možná pro vás vypadá dobře, vás může svést z cesty k lepší budoucnosti.
Na rodinnou radu nepouštěj nikoho „zvenčí“. Řekni jim, ať se starají o své rodiny. Jejich názory jsou často založeny na tom, co někde zaslechli, na vlastních zájmech či žárlivosti. Respektuj soukromí svého týmu a buduj jeho loajalitu. Pravidelně se scházejte k modlitbě. Když to budete dělat, vyhrajete!